Online marketing manager vervangen tijdens zwangerschap? Kies een freelancer.

Zwangerschap

Wanneer een medewerkster met zwangerschapsverlof gaat in de online marketing, kan dat nogal eens voor problemen zorgen. Het is niet een vakgebied waar snel en eenvoudig iemand voor opgeleid is. Vervanging intern kan daarom lastig zijn. Toch wil je als bedrijf niet stilstaan. Hoe los je dat op? Een freelancer kan in zulke gevallen uitkomst bieden.

Als ondernemer heb je regelmatig te maken met medewerkers die om wat voor reden dan ook een tijd niet beschikbaar zijn. Een zwangerschap is één van de leukste redenen voor de werknemer. Het salaris wordt doorbetaald door de overheid. Niets aan de hand dus? Toch wel. Het betekent namelijk niet dat de werkzaamheden overbodig zijn, er zal vervanging moeten komen.

Wanneer een online marketing specialist of manager met verlof gaat, zal dat niet anders zijn. Als werkgever moet je hier een oplossing voor zoeken. Dan kan het zijn dat je intern een resource vrijmaakt, of een freelancer aanhaakt. Dat laatste heeft in veel gevallen de voorkeur, mits de kwaliteit van die online marketing freelancer natuurlijk goed is. Anders zal de bijdrage die in een paar maanden geleverd moet worden, onherroepelijk tegenvallen en dat is zonde van het geld.

Intern opleiden voor vervanging bij zwangerschap?

Wanneer er intern iemand opgeleid moet worden, kost dat veel tijd en geld. Bovendien zal degene die het werk overneemt het vaak niet op hetzelfde niveau en met dezelfde inzet kunnen doen. Zeker als online marketing een belangrijke peiler van de business is. Iets dat bij steeds meer bedrijven het geval is. Het kan zelfs zijn dat werkgevers bewust of onbewust geen vrouw durven aan te nemen op een cruciale online marketing positie. Dat is zwangerschapsdiscriminatie. Zo zonde! En nergens voor nodig. Want vervanging is met een freelancer zo geregeld.

Wanneer er sprake is van een groter team van online marketeers, dan zal een zwangerschap de werkdruk voor de collega’s die het overnemen vergroten. Dit is niet altijd wenselijk. Bovendien zal het kunnen betekenen dat de persoon die vervangen wordt niet op dezelfde stoel terug hoeft te komen. Ook als daar geen sprake van is, zal die angst kunnen ontstaan en ook dat is jammer. In deze gevallen is het beter om te kijken naar een alternatief, namelijk een freelancer. Dan is het duidelijk dat het tijdelijk is, is het juiste kennisniveau aanwezig en zal er niet meer werkdruk op collega’s gelegd worden.

Maar die freelancer moet er dan wel meteen ‘staan’. Dikwijls is dat zelfs als freelancers veel kennis hebben lastig, omdat ze de business nog niet kennen. Wat kun je hieraan doen?

Generiek vs specifiek

Een mogelijke oplossing is om de generieke taken intern te beleggen. De specifieke taken kunnen dan bij een freelancer worden ondergebracht. Bijvoorbeeld SEO is iets waar een freelancer prima mee uit de voeten kan. SEA zal ook prima gaan, zelfs als bijvoorbeeld accounts moeten worden beheerd waar al campagnes lopen. Maar content creatie op social media is soms wat lastiger, omdat daarvoor de specifieke aard van het product of de dienst goed moet worden begrepen. Ook het managen van een team kan vaak beter intern belegd worden, zodat er als bonus goede communicatie vanuit het bedrijf met de freelancer(s) mogelijk is.

Doe op tijd een aanvraag!

Wij zien regelmatig dat bedrijven vragen om een freelancer die marketing werk tijdelijk kan overnemen van een zwangere collega. Dit is vaak een lastige positie om in te vullen, omdat het om een functie gaat met een hoog inzetgehalte, binnen een relatief korte tijd van een paar maanden. Dan moet er maar net een freelancer met de juiste skills beschikbaar zijn. We zien dat freelancers deze positie vaak wat moeilijker kunnen inpassen. Het loont daarom de moeite om hier snel op voor te sorteren en ruim van tevoren een aanvraag te doen.

Bij TopCampaign hebben we dan de tijd om een geschikte freelancer te vinden die het werk van de zwangere online marketing specialist of manager op het juiste niveau kan overnemen. Door onze grote pool van kwalitatief sterke freelancers kunnen wij dat in de meeste gevallen invullen. Dat geeft zowel de collega die tijdens haar zwangerschap met verlof gaat als de werkgever het geruste gevoel dat het online marketing werk in goede handen is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp